My Olsson berättar om sin rekord-dag. Foto: SVT

350 unga tävlade i Götas ungdomsspel

Uppdaterad
Publicerad

I trettio år, lika länge som Våxnäshallen funnits har IF Göta arrangerat ungdomsspelen. I år tävlade cirka 350 barn och unga från ett 50-tal klubbar. Nioåriga My Olsson hade en riktig höjdardag idag. Se hennes härliga segerglädje i klippet.

– Det är som vanligt en härlig aktivitet, med många starter och många ungdomar som får prova friidrott för första gången, summerar Johan Engberg, verksamhetsansvarig IF Göta.

Götas ungdomsspel arrangeras vanligtvis i januari, men det satte snön stopp för i år. Våxnäshallen var då avstängd på grund av att taket riskerade att rasa in. Flytten till den här helgen innebär att startfältet ser lite annorlunda ut, men Johan Engberg är ändå nöjd.

– Det är färre seniorer eftersom de har avslutat sin säsong, men desto fler ungdomar istället då.

Är det något som sticker ut i år?

– Vi har ju kört den här tävlingen i 30 år på ungefär samma sätt och det slås alltid nya rekord och det är häftigt.

Slog rekord i höjdhopp

Nioåriga My Olsson från Karlstad tävlar för IF Göta. Favoritgrenarna är höjdhopp, 60 meter, längdhopp.

Hon skiner som en sol framför vår kamera när hon beskriver sina känslor för dagens tävlingar. Då ska tilläggas att hon precis vunnit och slagit personligt rekord i höjdhopp på 1.26.

– Jag älskar det, det går inte att beskriva, säger hon innan hon och rusar mot prispallen för att hämta sin medalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.