Starta klippet för att höra Lars Hedelin, presstalesperson på polisen i Bergslagen, om nyårsnatten där bland annat poliser i Karlskoga blev beskjutna med fyrverkerier.

Mycket stökig nyårsnatt i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen har flera anmälningar kommit in om misshandel och brott mot ordningslagen i form av bland annat fyrverkeriskjutningar. Exempelvis blev en barnfamilj beskjuten med fyrverkerier i centrala Karlstad.

– Helt obegripligt idiotiskt, säger polisen.

En polispatrull som försökte stoppa ett bråk i centrala Kristinehamn kring midnatt, tvingades att kalla på förstärkning när situationen blev ohållbar.

– Det var stimmigt och bråkigt och det blev en sådan situation att de kände att de behövde backup. Det var många på platsen som lade sig i polisens arbete, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisen Bergslagen.

Skjuter fyrverkerier i sidled

Han berättar också att det har kommit in ovanligt många anmälningar om fyrverkeriskjutningar, där personer skjuter på ställen där man inte får.

– Det handlar om ett aggressivt skjutande, inte om att det ska vara fint. De skjuter i sidled mot husfasader, bilar och människor, säger Lars Hedelin.

Bland annat blev en barnfamilj beskjuten på Östra torggatan i Karlstad på eftermiddagen. Polisen har identifierat några personer som misstänkta för den händelsen, men har inte gripit någon.

Lars Hedelin berättar att det kom in mängder med anmälningar om den sortens skjutande sista timmarna innan tolvslaget.

– De som skjuter på det här sättet visar en otrolig omdömeslöshet, det är helt obegripligt idiotiskt. Det är så man inte tror det är sant, säger han.

I klippet ovan berättar polisens presstalesperson Lars Hedelin om händelsen i Karlskoga där poliser blev beskjutna av raketer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.