Foto: SVT

Teknikstrul på Wermland Opera

Publicerad

Under torsdagskvällens föreställning av ”Something Rotten” drabbades Wermland Opera av teknikproblem. Scenografi, dekor och ridå fungerade inte alls som de skulle.
– Föreställningen kunde genomföras med handkraft. Men vi sade ändå att om någon inte är nöjd så får de pengarna tillbaka, säger operans pressansvariga Pernilla Eduard.

Wermland Opera har drabbats av tekniska problem tidigare. När musikalen ”Shrek” gavs för ett antal år sedan fick fem föreställningar ställas in.

– Då var det strömförsörjningen som krånglade och i sin tur gjorde att den digitala tekniken inte fungerade. Nu är det en ”device” i datasystemet som är trasig, säger Pernilla Eduard som är pressansvarig på Wermland Opera.

Ställer inte in

Den här gången är teknikproblemen inte av en sådan art att föreställningar behöver ställas in. Fredagskvällen föreställning kommer att genomföras som planerat, även om de tekniker som arbetar med att hitta en lösning på problemet inte skulle lyckas i tid.

– Det är scenografi, vissa dekorelement och ridå som påverkas. Men delar av det kan vi lösa med handkraft. Det blir lite mer som på Shakespeares tid, skrattar Pernilla Eduard och syftar till att Something rotten ju är en musikalisk komedi som utspelar sig på Shakespeares tid.

”Ensemblen kan hantera det”

Trots att tekniken i ”Something Rotten” verkar ha ruttnat tror inte Pernilla Eduard att det kommer att påverka upplevelsen av föreställningen i någon högre grad.

– Nej, vi som kan föreställningen ser förstås skillnaden när rum inte kommer in som de ska och så. Men ensemblen är så hemma i storyn att de kan hantera det, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer