Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kostchef Fredrik Lundquist berätta mer om projektet med öppen matsalen hela dagen i klippet och om det kan bli permanent på skolan. Foto: SVT

Nationellt intresse för öppen matsal hela dagen på Norrstrandsskolan

Publicerad

Här är testet med matsalen som väckt stort intresse – i hela landet. Satsningen på Norrstrandskolan i Karlstad handlar om att ha en öppen matsal hela skoldagen för att kunna erbjuda för extra energipåfyllning. Nu förlängs projektet.

– Vi blev inbjudna till riksdagen till en paneldebatt för att berätta mer, det var jättekul, säger kostchef Fredrik Lundquist som kom upp med idén.

Vissa elever hinner inte äta frukost hemma, andra behöver extra energipåfyllning före eller efter lunch.

Under vårterminen besökte 70-80 elever matsalen dagligen för att just få extra energi i form av till exempel ingefärashots, smoothiee eller overnight oats.

Projektet fortsätter året ut

Kostnaden för de extra mellanmålen ryms inom nuvarande budget. Nu ska projektet utvärderas men det fortsätter ändå året ut på skolan.

– Jag vet faktiskt inte varför det inte testats tidigare, säger Fredrik Lundquist.

Hör kostchef Fredrik Lundquist berätta mer om projektet med öppen matsalen hela dagen i klippet och om det kan bli permanent på skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer