Foto: TT

NHC i Årjäng lägger ned

Publicerad

Nordmarkens hockeyclub från Årjäng meddelade under kvällen att de lägger ned sin verksamhet. De uppger i ett pressmeddelande att det är avsaknaden av en ishall som ligger bakom beslutet.

Nordmarkens hockeyclub bildades 2008 och nu nio år senare avvecklas den alltså. Klubben skriver att de ville starta en hockeyverksamhet i kommunen, där det inte fanns någon ishall, men invånare och intresse.

De skriver också att de kom med förslag till kommunen om en ishall men att responsen var svag och att det är skälet till att man nu inte längre kommer fortsätta driva NHC. Man är besviken på kommunen och skriver:

”När NHC föreslog att själva bygga en enkel utepist på egen bekostnad fick vi inget aktivt svar på placering och då tröttnade vi. Hur skall man motivera ideella krafter när dörrar stängs hela tiden?”

De tackar hockeyn i Värmland som de tycker har stöttat genom bland annat aktivitetsdagar. Vidare skriver de också:

”Vi vill inte gnälla, resan med ungarna har varit jättekul och energigivande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer