Niklas Edin Foto: TT

Niklas Edin är skadad

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Edins uppladdning inför OS hindras av en efterhängsen knäskada.

Det var under EM i den sista grundseriematchen så kände han att en sena i knävecket hoppade ur led. Trots skadan så lyckades han och laget vinna EM men sedan dess har han fått vila från curlingen.

– Det ger givetvis lite orostankar inför OS om den här skadan inte går över eller kommer tillbaka under OS så man får lägga om tekniken där, då blir det väldigt svårt att gå så långt som vi vill, säger Niklas Edin.

 Idag gick han på is på första gången på tre veckor.

– Idag kändes det ganska bra men det var bara några få utföranden med rejält mycket uppvärmning. Det ger lite hopp men däremot kan det hända när som helst. Jag hade mycket problem med den här skadan för sju-åtta år sedan så det var ganska dålig tajming att det kom nu precis inför OS. 

Den mängdträning han hade tänkt köra under december är inställd och istället hoppas han att EM-formen ska hålla i sig:

– Det tar bort lite grann av självförtroendet som man kan bygga genom träning. Nu blir det mer att hoppas på att detredan fanns där. Jag spelade bra under EM och kände att formen fanns där men hade velat bygga på lite mer. Men vi får ha lite is i magen och hoppas att den formen kan hålla i sig över OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.