Per-Samuel Nisser (M) har varit ordförande i kommunstyrelsen i Karlstad sedan valet 2010. Foto: Johan Hedlund/SVT

Nisser (M) ställer inte upp till omval som kommunstyrelsens ordförande

Publicerad

Per-Samuel Nisser (M) kandiderar inte om som kommunstyrelsens ordförande i Karlstad. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande idag.

– I och med höstens val kommer jag sluta i rollen som kommunstyrelseordförande, skriver Nisser.

Per-Samuel Nisser (M) har varit ordförande i kommunstyrelsen i Karlstad sedan valet 2010. En period som sträcker sig tre mandatperioder, snart 12 år vilket är den längsta tid någon varit kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun, i modern tid.

– Det har varit en fantastisk tid där Karlstad har utvecklats enormt. Kommunens ekonomi ligger i topp i landet och vi har haft en stor befolkningstillväxt, rekordökning av nya bostäder, samt fått hit fler verksamheter och etableringar som skapat jobb, säger Per-Samuel Nisser (M).

Innan uppdraget som kommunstyrelsens ordförande jobbade Nisser som riksdagsledamot och med jord- och skogsbruk.

– Det är rätt tid att lämna över till någon annan att ta den politiska ledarrollen, en ny röst helt enkelt. Jag kommer fortsätta mitt samhällsengagemang både inom politiken och möjligtvis i andra verksamheter, men inte i rollen som kommunstyrelsens ordförande. Den resan tar slut i höst, säger Per-Samuel Nisser (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer