Elias Fredriksson och David Olsson Spets ska tävla i Dreamhack. Foto: SVT

Nöjd Dreamhack-tävlande hemma i Värmland igen

Publicerad

Elias Fredriksson och David Olsson Spets från Karlstad har tillsammans med 50.000 andra tävlat i Dreamhack i Jönköping i helgen.

David kom tillbaka hem till Karlstad i morse.

– Jag är hyfsat nöjd, berättar han.

Under helgen har David Olsson Spets tävlat på Dreamhack i Jönköping. En tävling som räknas som världens största digitala spelfestival. Och det är en skapligt belåten tävlingsdeltagare som vi får tag på väl hemma i Värmland igen.

– Jag är hyfsat nöjd. Jag kom till åttonde rundan så jag fick fem vinster och tre förluster, säger David som tävlade i ett strategispel, det digitala kortspelet Hearthstone.

Fick möta storspelare

Att få se storheter ur världseliten spela på plats i Sverige var något som David hade förhoppningar om när vi träffades inför tävlingen. Och det är en dröm som blev verklighet.

– Jag fick möta en ganska stor spelare i sista matchen. Det var honom jag åkte ut mot, så det kändes väl ganska okej att förlora eftersom han var så bra.

LÄS MER: Lockelsen: Att få spela mot stjärnor

Laddar framåt

Till vardags läser David på teknikprogrammet på gymnasieskolan Fria Läroverken i Karlstad. Det är tredje gången han tävlar i Dreamhack och han börjar få till lite vana av tävlingen.

– Första gången var man ganska nervös, men nu är man mera van och det är bara köra på.

Nu i kväll kommer han att titta på finalspelet på distans för att ladda upp inför kommande tävlingar.

– Jag får kolla se om man kan lära sig något att ta med sig inför kommande tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.