Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Måndag hela veckan Foto: Anders Nord / SVT

Nu är det måndag hela veckan på Wermlandsoperan i Karlstad

Publicerad

Efter London och New York kommer nu musikalen ”Måndag hela veckan” att spelas upp på Wermlandsoperan i Karlstad. Det är regissören Markus Virta som står för regin.

Markus Virta regissör

Markus har lång erfarenhet av att regissera musikaler med exempelvis ”Så som i himmelen” på sin meritlista.

– Det är ganska vanligt nuförtiden att man tar filmer och gör det till musikaler, säger regissören Markus Virta. Man har åter igen börjat skriva musikaler för film från grunden vilket är väldigt roligt. Det är ett kärt knep för att ta en historia som man vet funkar och sätta musik till den.

Musikaliskt språk

Markus tycker att musikaler är den ultimata konstformen därför att det är en konstform som apellerar till oss idag. Den har ett tempo och ett musikaliskt språk som är modernt.

– Det är den moderna operan som vi jobbar med. Jag tycker att det är så fantastiskt roligt och drabbande, säger Markus.

Måndag hela veckan bygger på en film från 1993 och handlar om en väderreporter som ska spela in ett reportage om murmeldjurets dag som är måndagen den andra februari . Djuret anses kunna förutspå när våren kommer. En snöstorm hindrar reporten och hans team att åka därifrån. När han vaknar upp nästa morgon är det fortfarande måndagen den andra februari och även morgonen därpå.

Varför valde du att regissera just den här musikalen?

– Jag tyckte det var en spännande historia. Den är underhållande och samtidigt drabbande på slutet just vad gäller att rannsaka sig själv. Och kanske se sig själv från andra perspektiv. Att fatta andra beslut och kanske göra andra val i sitt liv om man fick chansen igen, säger Markus.

Måndag hela veckan Foto: Anders Nord / SVT

Den manliga huvudrollen Phil spelas av Christer Nerfont och den kvinnliga huvudrollen Rita gestaltas av Micaela Sjöstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer