Nu är myggplågan i Deje igång

Uppdaterad
Publicerad

Nu har myggplågan drabbat Deje igen och för de boende i närheten av naturskyddsområdet Pannkakan är situationen i det närmaste outhärdlig.
– För mig personligen är det värsta att barnen blir sönderstuckna och får allergiska reaktioner, säger Jenny Hagström som är en av de som drabbas hårt av stickmyggorna i Deje.

Men det är inte bara människor som drabbas av de blodsugande flygfäna.

– En väninna hade en kanin som blev helt sönderstucken. Den fick de avliva.

Forshaga kommun planerar att kunna inleda bekämpning av myggorna i området Pannkakan nästa år. Nu på onsdag kommer ett informationsmöte att hållas i Forshaga dit berörda bjuds in för att ta del av planerna samt för att dela med sig av hur de påverkas av stickmyggorna.

– De signaler vi fått från Länsstyrelsen och Naturvårdsverket gör att vi räknar med att kunna genomföra en myggbekämpning nästa år, säger Forshagas kommunalråd Per Lawén (S).

Men Jenny Hagström är luttrad efter många års kamp för att få till en myggbekämpning i området Pannkakan.

– Jag hoppas verkligen att det blir bekämpning. Men de har ju sagt så nästan varje år så tilliten är inte jättestor, tyvärr, säger Jenny Hagström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Myggorna i Deje

Mer i ämnet