Nu är nöjeslivet i Karlstad igång igen – så även skräpet

Uppdaterad
Publicerad

När nöjeslivet kommer igång kommer också skräpet. Under pandemin har skräpet funnits i parker och i våra naturområden men nu när restriktionerna har slopats så börjar skräpet komma tillbaka till centrumkärnan igen. Just i Pråmkanalen vid Ankersbron i Karlstad ligger det mängder av ölburkar och flaskor i vattnet.

Det här är något som Bengt Olof Lysell som bor längs Pråmkanalen märker av.

– Vi har en flaskhals här vid Ankersbron och de som har något att dricka slänger gärna det i kanalen innan de går in på Nöjesfabriken, säger han

Även utanför Nöjesfabriken så märks det att det är fullt pådrag. Glasflaskor, konfetti och annat skräp ligger kvar långt in på måndagsmorgonen. Peter Eriksson, Nöjesfabrikens ägare, berättar att de ska se över sina städrutiner och vill samtidigt hitta en gemensam städplan tillsammans med Karlstad kommun.

– Självklart så städar vi utanför vår entré och försöker hålla rent längs väggen. När skräpet kommer över på en trafikerad gata plockar vi självklart upp krossat glas, men vi går inte över gatan och städar och sopar. Kanske kunde vi tillsammans med Karlstads kommun hitta en lösning var vi ska städa och var kommunen ska städa, säger han.

Skräpet har flyttat tillbaka till centrum

Christer Svensson som är produktionsledare på teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad berättar att det inte har skett någon ökning av skräp sen restriktionerna slopades utan att skräpet har bytt riktning.

– Det vi har sett är att skräpet har flyttat tillbaka in till centrumkärnan från att det har varit mycket skräp ute i parkerna i stället, berättar han.

Hör mer i klippet ovan om nedskräpning och vad det kostar att städa en vanlig helg i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.