Foto: SVT, Niclas Brunell

Nu är Wermlands Equestrian Games igång

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade en av Sveriges största utomhustävlingar i hästhoppning: Wermlands Equestrian Games på Hammarö. Runt 300 ryttare deltar i allt från ponnyhoppning till tävlingar med absoluta Sverigeeliten.

Wermland Equestrian Games på Hammarö är en av Sveriges största utomhustävlingar i hästhoppning. Årets tävlingar samlar närmare 600 hästar och cirka 300 ryttare. Tävlingarna sker på två banor parallellt i 35 klasser: allt från ponnyhoppning till den absoluta Sverigeeliten. Bland elitryttarna på plats finns Malin Baryard, Douglas Lindelöw och Irma Karlsson.

– Det är väldigt spännande för det här är första deltävlingen i Swedish 7-Star Spring tour där man har chansen att kvala till Falsterbo Horse show, säger Sophie Wilhelmsson, tävlingsledare.

Sophie Wilhelmsson, tävlingsledare Foto: SVT, Niclas Brunell

 Övriga deltävlingar på touren är Norrköping, Stockholm och Göteborg innan finalen i Falsterbo som äger rum 7-15 juli.

 Bland de värmländska deltagarna är det Filip Ågren och Emma Haag som tävlar i de högre klasserna.

– De har stora chanser. Filip har en möjlighet att kvala till Falsterbo och Emma kan ta sig till tävlingarna i Stockholm, säger Sophie Wilhelmsson.

Tävlingarna avslutas på söndag och arrangörerna hoppas på mellan 4000-5000 åskådare under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.