Foto: TT

Nu drar boule-SM igång

Publicerad

Idag drar de svenska mästerskapen i boule igång i Karlstad, och under helgen har spelarna börjat dyka upp.

– Det är 1 600 deltagare från hela landet som kommer att vara med, säger Lennart Åhs, VD för Great Event of Karlstad.

Boul-SM kommer att pågå 15–21 juli, och matcherna kommer att spelas på norra parkeringen vid Löfbergs Arena och på Stora torget i Karlstad.

Ute på Färjestad har man byggt upp totalt 160 banor och där kommer de flesta matcherna att spelas. Alla gruppspel och kvalificeringsmatcher kommer att avgöras där. På torget kommer semifinalerna och finalerna att spelas på totalt sex banor.

– Hela norra parkeringen är full av grus nu, inte mycket yta som inte är det, säger Lennart Åhs som har varit med och arrangerat SM.

Vad har ni haft för roll i det hela?

– Vårt uppdrag har varit att skaffa sand, fixa tillstånd och bygga läktarna bland annat. Själva spelmomenten sköter bouleförbundet själva, säger Åhs.

Invigningen av spelen kommer att ske på torget på måndagkväll, klockan 20.00 och själva spelen drar igång redan klockan 09.00 på norra parkeringen på Färjestad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.