Foto: TT

Dennis slår till mot Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret Dennis har dragit in över landet under dagen. I Värmland har träd blåst ned på flera håll under dagen och blockerat vägar.

SMHI:s varning för mycket hårda vindbyar gäller söndag eftermiddag och kväll då det väntas blåsa från sydväst 21-24 m/s. Också på Vänern blir det blåsigt omkring 15 m/s och en kulingvarning har utfärdats.

Nedblåsta träd

Under söndagen kom flera meddelanden om nedblåsta träd bland annat på 62:an i Ekshärad, E18 utanför Årjäng samt i Värmlands Nysäter, på flera ställen längs väg 26 i höjd med Lesjöfors samt i Nykroppa och på flera ställen på väg 61 och 63.

Här kan du se vad träd blockerar vägar i länet just nu

Strömavbrott

Både i Eda och i Filipstad blåste träd ner över elledningarna och gjorde flera hundra av Ellevios kunder strömlösa. Också i Sunne och Årjäng har flera mindre strömavbrott inträffat under eftermiddagen. Elbolaget meddelar att man har utökat beredskapen till följd av det väntade blåsvädret.

Pågående strömavbrott i länet

Ljusrigg blåste ned

Blåsten påverkar även rallyt där en ljusrigg blåst omkull i samband med prisutdelningen på Torsby flygplats. Flera personer uppges ha blivit träffade men i nuläget har vi inga uppgifter om skadeläget.

Konsekvenser i hela landet

Dennis har redan ställt till det på flera andra håll i Sverige. I Småland är tågtrafiken inställd på flera sträckor, i Västra Götaland stängdes Uddevallabron av för all trafik och vattenståndet stiger längs kusterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer