Niclas Lagerstam är festivalgeneral för Putte i parken. Foto: SVT

Nu preppas det för Putte i Parken

Uppdaterad
Publicerad

Full aktivitet pågår nu på Norra fältet i Karlstad inför festivalen Putte i Parken som startar på torsdag. Nytt för i år är – förutom platsen – ett tivoli, tak över serveringen och årets höjdpunkt: hyllningen till Sven-Ingvars.

– Vi räknar med att kunna ta emot 8 000 besökare samtidigt på området säger Niclas Lagerstam, festivalgeneral för Putte i Parken.

Han ser gärna att hela familjen kommer – men är medveten om att vädret spelar stor roll där. Festivalgeneralen har därför järnkoll på alla vädersajter så här dagarna före festivalen.

– Ja, jag kollar varenda en och väljer att tro på den som utlovar det bästa vädret, säger Niclas Lagerstam och skrattar.

Siktar på äldre publik i år

Årets program har en inriktning mot något äldre publik än tidigare år. Dessutom ska det finnas fler poliser, ordningsvakter och andra vuxna på plats än tidigare år.

Även Karlstads kommun bidrar och kommer ha ett 30-tal fältarbetare igång under festivalen. Med allt detta hoppas arrangörerna att det ska bli en festival utan de många anmälningar om sexuella övergrepp som skedde förra året.

LÄS MER: Putte i Parken kameraövervakar festivalen

– Både polisen och arrangören kommer även att filma på området, säger Jesper Lindström, regional polisinsatschef och berättar att det kommer att finnas både uniformerade och civila poliser på plats under hela festivalen.

Året program bjuder på allt från en hyllning till Sven-Ingvars och melodifestivalartisten Mariette, Sean Banan och AC/DC tributebandet Ballbreaker. Festivalen pågår i tre dagar.

LÄS MER: Även polisen övervakar festivalen med kameror

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.