Här röjs snön från konstgräsplanen på Ilanda i Karlstad, över en månad tidigare på året än vad som är brukligt. Foto: SVT

Nu snöröjs konstgräsplaner i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

När idrottshallar är stängda på grund av smittorisken försöker Karlstad kommun nu snöröja fotbollsplaner med konstgräs redan nu i januari. I dagarna plogas det och saltas på Örsholmen och Ilanda.

– Idrottsföreningarna vill ju bedriva träning nu också så det finns en stor efterfrågan på det här, säger Mikael Eskilsson som är verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Pandemin har ökat behovet av att kunna röra sig och idrotta utomhus. Konsgräsplanerna i Karlstad brukar normalt sett inte göras i ordning för spel förrän vecka tio, men i år sker det redan nu på vissa håll. På Ilanda och Örsholmen har snöröjandet redan dragit igång och eventuellt kommer även konstgräsplanen på Västerstrand att plogas.

– Vi hoppas att det ska ge mycket rörelse för barn och ungdomar.

I klippet ovan berättar Mikael Eskilsson även om vilka som kan få använda de snöröjda fotbollsplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.