Funkisliv – ny Karlstadscommunity

Uppdaterad
Publicerad
Idag är det premiär för Funkisliv, en ny community i Karlstad som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

– Det står på tre ben; ett community, en tidning och en slags aktivitetsbank, säger grundaren Magnus Skoglund som det nya projektet som lanserades på Soltorget i Karlstad under lördagen. Där fick besökare testa rullstolsbasket och golfputtning.

Enligt Magnus Skoglund upplever flera i Funkislivs målgrupp att det är lätt att hamna i passivitet. Han tycker därför att satsningen är viktig.

– Då tycker jag att det här kan vara ett sätt att underlätta för att hitta nya aktiviteter och kontakter, och dessutom, genom vår tidning, lyfta fram personer och ämnen som annars inte kommer fram så ofta.

Ordnar prova-på-dagar

Än så länge kommer man rikta in sig på Karlstadtrakten och dess föreningar. Men förhoppningen är att kunna växa och nå fler kommuner. Alla möjliga olika aktiviteter kan bli aktuella för Funkisliv, redaktionen tar kontakt med föreningar och ordnar till exempel prova-på-dagar.

– Förhoppningsvis kan det ju leda till att föreningarna blir motiverade och sporrade att starta aktiviteter för målgruppen, något som är ganska sällsynt idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer