HV71:s Didrik Strömberg och Färjestads Carl Jakobsson under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan HV71 och Färjestads BK i Kinnarps Arena. Foto: Mikael Fritzon/TT

Ny förlust för Färjestad

Färjestad åkte på fjärde förlusten på raken i hockeyligan när HV 71 vann gårdagskvällens match med 3-2 i Jönköping. Färjestad ligger nu på fjärde plats i den mycket jämna SHL-tabellen.

Christoffer Törngren slog in 1–0 för HV71 en bit in i den andra perioden. Den förre Färjestadsspelaren var sist på pucken efter en tilltrasslad situation framför gästernas kasse och gjorde sitt andra mål på lika många matcher.

Färjestad kom tillbaka och kvitterade genom Carl Jakobsson några minuter senare. Målet följdes av rejäla burop från hemmapubliken som ville att fullträffen skulle dömas bort på grund av att hemmamålvakten Jonas Gunnarsson blivit störd.

Drygt tre minuter efter kvitteringen kom nästa ledningsmål för HV71. Mikko Lehtonen avlossade ett skott från backposition som Andreas Thuresson styrde in i mål via en Färjestadsspelares skridsko.

Avgörande straff

Oscar Sundh sköt senare det matchvinnande målet för HV71 när han gjorde 3–1 på en distinkt straff.

Färjestad fick visserligen snabbt kontakt genom en reducering av Oskar Steen. Fast närmare än så kom aldrig Karlstadlaget utan matchen slutade 3-2 till HV71.

Färjestad ligger nu på fjärde plats i den jämna SHL-tabellen.