Kör vidare, trots alla problem. Nästa föreställning på onsdag.

Det har gått troll i Shrek

Uppdaterad
Publicerad

Fem föreställningar har inte kunnat genomföras. På lördagen höll ledningen för Wermland Opera ett krismöte och man beslutade sig för att fortsätta åtgärda felet.

Föreställningen Shrek har drabbats av stora tekniska  problem. På lördagen valde man att återigen ställa in en föreställning.

– Vi jobbar så mycket vi kan med att lösa det tekniska problemet. Nu kommer personal från Stage Technology från England för att fortsätta söka felet. De har också med sig ett antal reservdelar. Men vi tror att det kan vara yttre påverkan som ställer till det för oss, säger Pernilla Eduard, marknadschef på Wermland Opera.

– Vi har fått in tips från allmänheten om att det kan vara en signal utifrån som stör vår datautrustning. Folk är engagerade och hjälpsamma. Jag har hört talas om att man i London hade problem med att taxi körde på samma signal som Sunset Boulevard, berättar Pernilla Eduard.

Wermland Opera har planerat att göra ett hundratal föreställningar. Men varje inställd Shrek-föreställning är ett stort bekymmer.

– Det är allvarligt! Varje inställd föreställning innebär förlust, men vi räknar med att kunna hämta hem en del eftersom vi har så många föreställningar kvar, säger Penilla Eduard till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.