Miljöpartiet kommer att ha en ny omröstning gällande etableringen av en Muminvärld på Skutberget i Karlstad Foto: SVT

Ny omröstning i MP om Muminvärlden

Publicerad

Miljöpartiet kommer att ha en ny omröstning gällande etableringen av en Muminvärld på Skutberget i Karlstad. Trots att det redan varit en omröstning.

– Det har kommit in två motioner där man vill ha en ny omröstning och då får vi ha det, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).

Vid förra omröstningen sa partiet ja till satsningen men hade synpunkter på detaljer. Nu vill flera medlemmar ha ett nytt möte och en ny omröstning.

– Det har legat i luften, jag är inte förvånad över det, säger Monika Bubholz.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Omröstningen ska ske vid ett medlemsmöte, något som kommunalrådet helst hade sluppit.

– Den här frågan tar oerhört mycket energi. Jag kan väl känna att vi skulle behöva lägga den här tiden på mycket annat som händer i kommunen, säger Monika Bubholz (MP).

Omröstningen i Miljöpartiet hålls den 28:e november. Samma dag ska även Socialdemokraterna pröva frågan på nytt i i en omröstning i Arbetarekommunens representantskap. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet