Ny saluhall i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad
Karlstad kommer att få en ny saluhall. Bakom satsningen som presenterades idag, står bland andra Konsum Värmland.

Saluhallen kommer att ligga i kvarteret Mercurius i centrala Karlstad. Förutom saluhall kommer det även finnas butiker, kontor och hyresrätter i kvarteret, som kommer att ha ingångar från alla fyra väderstreck.

Klädkedjan Hennes & Mauritz kommer att etablera sig i nybyggnaden vid Drottninggatan och ha lokaler på 3 000 kvadratmeter i två plan.

Den nya saluhallen kommer att bli cirka 800 kvadratmeter stor och finnas i Arkaden, där Myrorna i dag har sina lokaler.

– Vi planerar en annorlunda saluhall, en ny marknadsplats. Exakt vad den kommer att innehålla vet vi inte ännu, men vi utlovar en ny modell av saluhall. Vi kommer att driva den tillsammans med Matmejeriet, säger Steve Fredriksson, vd Konsum Värmland.

Klart 2016

Bolaget SPG Arkaden AS har gett klartecken till byggstart. Andra kvartalet 2016 ska det hela vara klart. Det rör sig om en investering på 350 miljoner kronor.

Totalt blir det 7 000 kvadratmeter handelsyta, 3 500 kvadratmeter kontor och 50 nya hyresrätter byggs inne på tomten. Kvarteret får entréer från fyra håll: Drottninggatan, Västra Torggatan, Tingvallagatan och Östra Torggatan.

– Det känns fantastiskt att vi är framme nu och kan presentera det här i dag. Det som känns speciellt är ju att vi nu ska öppna upp bankhallen här i gamla Wermlandsbanken. Den blir en ny entré, vad det blir för innehåll här är ännu inte klart, säger Sture Emanuelsson, Prepart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer