Foto: SVT

Ny sportarena invigs i Fagerås

Publicerad

Den nya multisportarenan i Fagerås invigdes under söndagen. Det grillades korv och bjöds på fika, och några passade på att prova det nya underlaget med både cykel och rullskridskor.

– Det här är för att uppmuntra barn till spontanaktiviteter, säger C-G Salomonsson vid Fageråsbygdens byalag.

Under söndagen sken solen lite extra på Fagerås då den nya multisportarenan invigdes. Det är en nyasfalterad plan med ny, fin glasfibersarg och ny belysning.

Under söndagseftermiddagen var det dags att testa. Några av ungdomarna i Fagerås spelade innebandy, några drog på sig inlines och andra satte sig på sina cyklar. Vintertid kommer här att spolas is för skridskoåkning och ishockey. Tanken är att den nya planen ska locka till lek och aktivitet på hemmaplan.

– Det här är för att uppmuntra barn till spontanaktiviteter, för att de ska kunna ta sig hit utan att föräldrar ska behöva skjutsa dem, säger C-G Salomonsson från Fageråsbygdens byalag.

Gör det tillsammans

Det är samarbetet mellan kommunen och byalaget som gjort att man kunnat göra verklighet av multisportplanen i Fagerås. Kils kommun har bidragit med cirka 600 000 kronor, berättar kommunalrådet Mikael Johansson (S). Byalaget har i sin tur bidragit med arbetskraft och ideér.

– Det har varit arbetskvällar där vi har kallat ihop folk, vi har kommit hit och skruvat och mätt och jobbat tillsammans. Jag tror att det är det som är nyckeln, att vi gör det tillsammans, säger C-G Salomonsson.

Dagens invigning lockade inte bara unga leksugna fageråsbor utan samlade flera generationer. Det grillades korv och bjöds på kaffe. Några hängde vid sargen och såg barn och barnbarn inne på planen. Där pratades det gamla minnen – minnen från den gamla hockeyarenan och från tiden då Fagerås hade ett lag att räkna med.

Optimistik

Men den här dagen handlade ändå mest om framtiden och om att satsa och utveckla Fagerås. Tiden då macken stängdes och 45:an drogs om har man lagt bakom sig.

-Ja absolut. Nu är det bara framåt som gäller, säger en optimistisk C-G Salomonsson, vi tror mycket på Fagerås.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.