Foto: SVT

Ny tur för detaljplan för Muminvärlden

Publicerad

Karlstad kommun har efter inkomna synpunkter bearbetat den ursprungliga detaljplanen för Skutbergets friluftsområde och den temapark som föreslås där. Nu ska planen ut på granskning igen.

Efter att synpunkter kommit in till stadsbyggnadsnämnden har planen reviderats och under onsdagen beslutades att detaljplanen för Muminvärlden skulle ut på granskning igen.  Planen har ändrats på flera punkter och ett antal krav ställs på entreprenören. 

Entreprenörens ansvar

Bland annat får ingen byggnation göras inom tio meter från strandlinjen. Dessutom ska entreprenören säkerställa den biologiska mångfalden i området och se till att den befintliga växtligheten vid strandkanten bevaras och sköts.

  – Planen på att möjliggöra för en naturnära sagovärld ligger fast, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) i ett pressmeddelande.

Muminhuset begränsas

Enligt planen ska gamla byggnader bevaras och de byggnader som uppförs inom området får tydligare restriktioner. Till exempel får bara Muminhusets tak synas över trädtopparna, ingen annan del av byggnaden.

Granskningen av detaljplanen ska pågå fram till den 20 juni. När det gäller samrådsredogörelsen för visionen om andra delar av Skutberget ska ställning tas av kommunstyrelsen den 21 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet