Hör Annika Karlsson och Andreas Slätt berätta om hur de vill påverka politiken i Arvika. Foto: SVT

Arvikapartiet anser att kommunens förtroende måste återupprättas

Uppdaterad
Publicerad

Nya Arvikapartiet anser att förtroendet för kommunen måste återupprättas efter ett antal allvarliga misstag. Annika Karlsson, mamma till de bröder som felaktigt anklagades för att ha mördat fyraårige Kevin i Arvika för mer än 20 år sedan, ger sig nu in i politiken.

– Det är min drivkraft. Jag har landat i den här historien nu. Jag vill vara med och påverka, säger hon.

I partiledningen finns också Andreas Slätt, som skrev ”Berättelsen om Kevin – om den stora rättsskandalen.” Han anser att inte bara polisen utan också kommunen gjorde ett antal misstag.

– Det jobbade jag med under tre år och familjen har hållit på med det i 20 års tid. Man ser alla fel som begåtts och vet att de hittills inte ens har fått en ursäkt, ingen har ens tagit ansvar för det. Då kanske vi själva kan vara med att påverka, säger han.

Fallet Kevin

Kommunens förtroende

Initiativtagare  till partiet är Lars-Olof Gävert som såg brister inom kommunen som god man och larmade om felaktigheter hos överförmyndarnämnden. Något som partiet anser har skadat kommunens förtroende.

– Det är rätt tuffa saker som hänt men det har inte kommit något agerande, säger Andreas Slätt.

Nu hoppas de på att få mandat i kommunfullmäktige efter valet nästa år.

I klippet berättar Annika Karlsson och Andreas Slätt hur de vill kunna påverka politiken i Arvika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Kevin

Mer i ämnet