Vindpark Vänern i motvind

Uppdaterad
Publicerad

Måste nu upprätta en kontrollbalansräkning för att se om bolaget har tillräckligt med eget kapital

Trots att förra årets renovering av vindkraftverken vid Gässlingegrundet utanför Hamnmarö blev några miljoner billigare än beräknat, verkar det nu som att Vindpark Vänern står inför ekonomiska bekymmer.

Vindpark Vänern Kraft AB måste nu upprätta en kontrollbalansräkning för att se om bolaget har tillräckligt med eget kapital.

– Den senaste tiden har det varit minskade ersättningar för den el vi säljer och särskilt är det elcertifikaten som är en del av den förnyelsebara elen som kommer från vindkraften som det har blivit lägre priser på,  säger Mats Enmark, vd i Vindpark Vänern Kraft AB.

Är du orolig för framtiden för Vindpark Vänern?

– Nej, jag tror priser har gått upp och ner förut och jag tror den investering med reparationer vi har gjort kommer att visa sig var lönsam, säger Mats Enmark till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.