Henrik Larsson, IF Göta, är nu Sveriges tredje snabbaste man genom tiderna på 100 meter. Han sprang på 10,22 i U20-VM i friidrott i Tammerfors.

Nytt sprintrekord av Henrik Larsson

Publicerad

Den unga Götasprintern Henrik Larsson är nu Sveriges tredje snabbaste man genom tiderna på 100 meter. Han satte nytt svenskt juniorrekord med 10,22 i semifinalen i U20-VM i Tammerfors på onsdagskvällen. Men han fick nöja sig med en sjätteplats i finalen.

Henrik Larsson, IF Göta, vann sitt semifinalheat i U20-VM i friidrott på 10,22. Bara Patrik Strenius (10,18) och Peter Karlsson (10,21) har sprungit snabbare i Sverige.

I finalen kom Henrik Larsson på sjätte plats med 10,28, bara en tiondel från guldet. Lalu Muhammad Zohri, Indonesien vann på 10,18, och tvåa och trea var Anthony Schwartz och Eric Harrison, båda från USA och båda på tiden 10,22.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.