Nyedstorget invigt

Uppdaterad
Publicerad

Det ska finnas plats både för att sitta och för fiskbilen att parkera på nya torget i Molkom. Och i centrum ligger konstprojeketet fröken Onödig.

Landshövdingen och en paradorkester var med och invigde det nya torget i Molkom, Nyedstorget. Och det är Molkomsborna som själva varit med och bidragit till det nya torget. Med hjälp av en referensgrupp med företrädare för olika föreningar i Molkom så har torget kunnat ta form.

Samtidigt som nya torget invigdes så avtäcktes ett konstprojekt, nämligen skulpturen fröken Onödig. En tonårsflicka i brons som visar att man duger som man är.

– Tanken är att man ska kunna sätta sig ner hos henne i gradängen, kanske viska något i hennes öra. Hon blir en lyssnerska, en deltagare och ett vittne. På Nyedstorget bortses nyttan. En nyttighetsfri zon. Det ansvarar fröken Onödig för, säger konstnären Astrid Göransson i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer