På lördagen invigdes Karlstad Airdome officiellt Visa alla (5)
Visa alla (5)

Officiell avspark i Karlstad Airdome

Uppdaterad
Publicerad

I dag lördag var det officiell invigning av Karlstad Airdome på Våxnäs. Några som redan har spelat match där är Rävåsens IK Karlskoga.

– Det var väldigt bra förutsättningar för fotboll. Den fungerade bra förutom några småsaker som behöver bättras på, men det är kul att de satsar.

Det säger Ralf Sundhäll, sportchef och lagledare för Rävåsens IK Karlskoga. I söndags spelade ett av lagen i hans klubb tre sjumannamatcher i Karlstads mest uppblåsta arena på Hallvärmländskans premiärdag.

Att erbjuda en hall som skyddar mot vind och fukt, och där vädret inte leder till inställda matcher under vinterhalvåret, det är just vad målet är, säger Mikael Linder, projektledare på Karlstad airdome.

– Vädret är ett problem i mellansverige under vintern. Nu kan man spela på ett bra underlag även i december, januari och februari, säger han.

Vill se egna omklädningsrum

En fungerande klocka och fler papperskorgar är några av de förbättringspunkter som Ralf Sundhäll ser. Ett annat lite större problem, menar han, är att det inte gick att låsa omklädningsrummen, som ligger en bit från hallen i en annan byggnad. Det gjorde att spelarna fick ta med sig alla sina saker ut i hallen.

– Det är en sak att det är en bit att gå, men det är dåligt att man inte kan låsa omklädningsrummen, säger Ralf Sundhäll.

Just nu finns det sex omklädningsrum i anslutning till hallen, och under helgens turnering var två av dem öppna och tillgängliga för alla lag.

– Vi kan inte låsa dem, för då måste varje lag få sitt eget. I lördags hade vi trettio lag, och vi har sex omklädningsrum. Vi kanske skulle kunna få två till, men där går gränsen, säger Mikael Linder.

Idag lördag invigdes Karlstad airdome officiellt, och då spelades också Karlstad Airdome cup med sex värmländska seniorlag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer