Olivia Carlsson ska spela OS Foto: Bildbyrån

Olivia Carlsson uttagen till OS

Uppdaterad
Publicerad

Forshagabördiga Olivia Carlsson togs under fredagen ut i Damkronornas trupp till OS i Pyeongchang.

– Ett OS är kanske det största man kan uppleva som damhockeyspelare, säger hon.

Under fredagen presenterade förbundskaptenen Leif Boork den trupp som ska representera Sverige i OS och med fanns Olivia Carlsson.

– Det känns superkul. Man vet ju aldrig innan men jag har ju varit med några år, säger hon om uttagningen, och fortsätter:

– Det är skönt att få reda på det för att kunna satsa framåt nu.

Debuterar i OS

Olivia Carlsson har Forshaga IF som moderklubb men representerar idag Modo i SDHL. OS i Pyeongchang invigs den nionde februari. Carlsson har varit med i Damkronorna de senaste åren men det här blir det hennes första olympiska spel.

– Såklart åker vi dit med målsättningen att ta oss så långt som möjligt och göra så bra ifrån oss som vi kan. Men det är svåra motståndare och en tuff grupp, säger hon.

– Vi har har haft svårt de senaste åren att ta oss förbi kvartsfinalen, så att lyckas med det blir nog vårt mål till att börja med.

Senast Sverige tog en OS-medalj i ishockey på damsidan var 2006 då det blev silver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.