Omeirat (S) lämnar partiet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Omar Omeirat (S) kallat israeler för judesvin meddelar nu Socialdemokraternas ordförande i Filipstad, Åsa Hååkman Feldt, att han lämnar partiet.

Efter gårdagens avslöjande att Omar Omeirat (S), som kandiderat till kommunfullmäktige i Filipstad, kallat israeler för judesvin i ett inlägg på Facebook har han nu valt att lämna Socialdemokraterna uppger Hååkman Feldt. Han kommer därmed inte längre kandidera till kommunfullmäktige i Filipstad i höstens val.

– Jag hade samtal med Omar och de samtalen resulterade i att han förstått att det här inte var bra. Han ber om ursäkt och har nu själv valt att kliva av uppdraget.

Varför?

– Uttalandet var förhastat efter att han upprörts av en film där han sett kvinnor och barn dödas. Det är bättre att han kliver åt sidan nu. Han förstod konsekvenserna och tyckte det var bättre att han lämnade partiet, säger Hååkman Feldt.

Det var i debatten om kriget i Gaza som Omeirat skrev på Facebook att palestiner blir slaktade av judesvinen och i går, när Värmlandsnytt intervjuade honom var han ångerfull men hoppades ändå att han skulle bli invald i kommunfullmäktige.

– Jag ångrar ju det jag sade. Det var ju helt fel ordval och det borde inte sägas av någon, sade Omar Omeirat då.

Värmlandsnytt har i dag sökt Omar Omeirat för en kommentar men utan att lyckas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet i Värmland

Mer i ämnet