”Omöjligt utan otillåtna medel”

Uppdaterad
Publicerad

Nu förklarar den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, för SVT Nyheter vad han menar med sina påståenden om otillåtna medel, muskelbyggande och Zlatan Ibrahimovic.

Ulf Karlsson vill inte peka ut Zlatan Ibrahimovic som dopad, men menar att det är omöjligt att bygga så mycket muskler på så kort tid, som det rapporterats i media att Zlatan Ibrahimovic gjorde i början av sin proffskarriär.

– Jag menar inte att han har varit dopad. Det jag påstår är att man inte kan bygga tio kilo muskler på den korta tiden som har angetts i det här exemplet. Det menar jag är omöjligt utan otillåtna medel. Och det står jag fast vid, oavsett vem det gäller, säger Ulf Karlsson.

Men indirekt så blir ju det ett påstående om att Zlatan förmodligen varit dopad?


– Om det är som det står i media, om han gått upp under de premisserna, så blir ju konsekvensen att jag tror det, men jag pekar inget finger mot Zlatan, jag tror generellt att man inte kan göra detta, det är inte möjligt.

Det var på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé i Karlstad som Ulf Karlsson pratade om dopning och han sade då att han är övertygad om att Zlatan Ibrahimovic var dopad under sin tid i Juventus, skriver NWT.

”Går inte utan otillåtna medel”

Ulf Karlsson bygger sitt påstående om att det är omöjligt att bygga så mycket muskler så snabbt på sin egen erfarenhet som tränare.

– I min värld finns inte den möjligheten att öka i muskelmassa och styrka på så kort tid, vem det än är. Jag har aldrig stött på någon idrottsman som klarat det utan att ha använt otillåtna medel. Att det inte går att bygga tio kilo muskler på ett halvår är min egen uppfattning utifrån en väldigt lång tränarkarriär, säger Ulf Karlsson.

LÄS OCKSÅ:
”Jag tror Zlatan var dopad”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ulf Karlssons utspel om doping

Mer i ämnet