I videon berättar ordningsvakten Patrik Westerhaag om vad som skiljer arbetet på sjukhus från arbetet på krogen. Foto: Johan Forssblad/SVT

Ordningsvakt på sjukhus kontra krogen – avgörande skillnader

Uppdaterad
Publicerad

Berusade och aggressiva personer. Hot och våld. Det är några av ingredienserna i en ordningsvakts vardag oavsett om den jobbar på krogen eller på ett sjukhus. Men det finns avgörande skillnader. 

Patrik Westerhaag är en av sju ordningsvakter som jobbar på Centralsjuhuset i Karlstad. I vardagen möter han och hans kollegor allt från förvirrade människor som förirrat sig in på sjukhuset till extrem aggression. Mycket av arbetet innebär att ta hand om personer som är påverkade av alkohol eller narkotika – precis som på krogen. Men allt är inte lika.

I videon ovan berättar Patrik Westerhaag om den avgörande skillnaden mellan att jobba som ordningsvakt på sjukhus kontra krogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.