• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Oringens sprint på tisdagen avgjordes i centrala Arvika – något som är speciellt för deltagarna, menar Oringens vd Henrik Boström. Foto: SVT

Oringen tog orienteringen till Arvikagatorna

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen lämnade Oringen orienteringens vanliga underlag i skogen. Istället flyttade man in tävlingarna till centrala Arvika.

Förutom att jaga kontroller i skogen handlar Oringen också om att löparna får sprintjaga kontroller inne i den arrangerande staden, det vill säga Arvika.

– Det finns två discipliner och en är det här, en springorientering mitt i stan. Sen är det ju lite för att visa upp sporten också, och för att få deltagare och publik att se tävlingarna på ett annat sätt än vanligt, säger Henrik Boström, vd för Oringen, till SVT Nyheter Värmland.

”Hemmalöpare” sprintbäst på tisdagen

Kvällens tävlingar renderade i att Tove Alexandersson tog hem vinsten på damsidan och bland herrarna tog värmlandsbekante Jonas Leandersson hem segern.

Hur viktig är publiken för deltagarna?

– Det är ju så klart väldigt annorlunda för en orienterare som är van att springa i skogen att ha så här mycket publik runt sig men det är en mycket speciell upplevelse, säger Fredrik Boström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.