• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Arkivbild på skridskoåkare Foto: SVT

Osäkert om isbana på Stora torget i Karlstad

Publicerad

Många Karlstadbor har önskat sig en skridskobana på Stora torget, men det är osäkert om det blir någon eftersom det fattas pengar till driften.

En isbana på Stora Torget i Karlstad är något som har diskuterats under flera år i Karlstad. När kommunen under 2016 gick ut och frågade medborgarna om hur dom vill att Stora torget ska utvecklas i framtiden var det många som önskade sig just en isbana, och i förra årets budget avsattes 1 miljon kronor för byggnation av en sådan.

Saknas pengar

Men om Karlstadborna till vintern kommer att kunna åka skridskor mitt i stan är dock osäkert eftersom det i nuläget saknas pengar till att sköta en eventuell isbana.  Den ekonomiska situationen för kultur- och fritidsförvaltningen är ansträngd och tjänstemännen anser att isbanan därför inte ska byggas.

Det blågröna styret vill dock fortsatt att det byggs en isbana – om man får mer pengar.

– Vi har äskat om 400 000 kronor till driften av isbanan. Om vi inte får de här pengarna så föreslår vi att vi lämnar tillbaka miljonen vi fått för att bygga den, säger Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det slutgiltiga beslutet om isbana kommer alltså att dröja tills budgeten fattas under hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer