Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisbeth Heens källare med gillestuga och busstationen i Töcksfors var några av de platser som svämmades över under tisdagens skyfall. Foto: Lisbeth Heen / Thomas Andersson (privat)Visa alla (2)
Visa alla (2)

Ovädrets framfart i Värmland: Lisbeths källare svämmade över

Uppdaterad
Publicerad

Vädret ställde till problem på flera håll i länet under tisdagen. Lisbeth Heen i Töcksfors fick vatten upp till anklarna i källaren.

– Allt flyter. Det är lite kaos. Jag är själv rätt så stressad och så kom grannen och talade om att det är samma hos dem, säger hon.

På en timme fick hon 41 mm i regnmätaren.

– Nu är den full så det rinner över. Det har blixtrat och smällt, ett riktigt oväder i flera timmar, berättar Lisbeth Heen.

Räddningstjänsten var på plats och pumpade ut vattnet, men Lisbeth var inte den enda som drabbades av ovädret. Räddningstjänsten fick även pumpa vatten vid busstationen i Töcksfors, som svämmades över i skyfallet.

13 000 utan el

Trafikverket rapporterade om flera nedfallna träd över vägar i hela länet. Elnätsföretaget Ellevio uppgav att över 13 000 hushåll drabbades av tillfälliga strömavbrott under dagen, varav dryga 6 000 var i Årjängs kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer