Först trodde räddningstjänsten att det var flera villor i Kristinehamn som skulle drabbas. Foto: //TT.

Översvämning i flera villor i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut på larm om översvämning på en gata i centrala Kristinehamn.

– Vi trodde först att det skulle bli fler hus som drabbades för det var stopp ute i avloppet på gatan, säger Magnus Bollmenäs, räddningsledare.

Totalt var det två hus som fått in vatten i källaren efter intensivt regnande sen måndagskvällen.

– I den ena källaren var det en decimeter vatten och i den andra villan var det några centimeter högt. Det var stopp i avloppet ute på gatan och regnande gjorde att vattnet trycktes in i husen.

Kommunens tekniska avdelning var snabbt på plats och spolade rent avloppen och räddningstjänsten kunde pumpa ur källarna. Vid 10-tiden lämnade räddningstjänsten.

– Det gick över förväntan. Vi har en väderstation här och enligt mätningar har det kommit 15,5 millimeter regn mellan klockan 20 igår och 07 idag, säger Magnus Bollmenäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.