Par häktade för olaga frihetsberövande i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Från långfredagen till påskdagen ska en man i 22-årsåldern hållits fånge i sitt eget hem i Kristinehamn. Nu har ett par häktats, på sannolika skäl misstänkta för, bland annat, misshandel och olaga frihetsberövande.

Det var på förmiddagen i söndags som larmet kom, från offret själv.

– Han har då hoppat ut från balkongen och berättar om att han inte har fått lämna sin lägenhet och att han blivit misshandlad och hotad, berättar åklagare Pia Hammar.

Flickvännen kände paret

Paret grips sedan på eftermiddagen. Enligt åklagaren ska de, en 38-årig man och en 22-årig kvinna, från början blivit insläppta i lägenheten.

– Han (målsäganden, reds. anm.) känner inte de här, men hans flickvän kände dem. De kommer för att hälsa på men han är inte tidigare bekant med dem.

Flickvännen ska dock inte ha blivit utsatt för brott. Pia Hammar kan inte uppge vad de misstänkta skulle haft för motiv och det finns i nuläget inga uppgifter om kopplingar till kriminella nätverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.