I klippet berättar Hans Nilsson om beslutet att lämna partiet. Foto: SVT

Partiledaren lämnar Hela Edas lista efter interna strider

Uppdaterad
Publicerad

Hela Edas listas partiledare, Hans Nilsson, lämnar partiet efter en tids konflikt. Det handlar bland annat om olika åsikter när det gäller arbetsmiljön för de anställda i kommunen som, enligt Hans Nilsson, försämrats dramatiskt sedan personalchefen köptes ut för en kostnad på cirka två och en halv miljon kronor tidigare i år.

Hans Nilsson har varit ledande i partiet i många år. Förra mandatperioden var han till exempel kommunalråd i kommunen.

Men efter tolv år lämnar han sitt parti, Hela Edas lista.

– Det känns tungt. Men det är svårt att överbrygga klyftan, säger Hans Nilsson till SVT.

”Katastrofalt dålig arbetsmiljö”

Han säger att det finns flera orsaker till konflikten, bland annat att partikamrater försökt få honom att inte framföra sina åsikter i insändare eller lägga ut offentliga protokoll på hanns facebooksida.

– Det har framförallt gällt den katastrofalt dåliga arbetsmiljön på personalavdelningen, säger han.

Hans Nilsson var kommunalråd i Eda förra mandatperioden. Han sitter kvar på sina politiska uppdrag som politisk vilde. I valet nästa år ska han företräda Sjukvårdspartiet som då för första gången ställer upp i kommunvalet i Eda.

Kan inte se någon konflikt

Bertil Börjeson, som är partiets andranamn, säger att han blev överraskad över Hans Nilssons avhopp.

– Jag kan inte se att det varit en stor konflikt. Däremot har vi haft en diskussion i partiet. Mer har jag inte att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.