Enligt uppgifter till SVT ska mannen ha kommit in på psykakuten innan han tog sitt liv. Foto: SVT

Patient på psykiatrin i Karlstad tog sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern, som vårdades på psykiatrin i Karlstad, har avlidit. Enligt polisen var det ett självmord.

Mannen försökte ta sitt liv genom hängning, berättar polisen. När personalen hittade honom förde de honom till intensivvårdsavdelningen, IVA, där han avled i tisdags.

– Han dog inte på psyket, utan på IVA. De kopplade bort respiratorn. Han var hjärndöd, säger Christer Magnusson, polisens utredare.

Chefen kan inte kommentera

Verksamhetschefen, Agneta Nilsson-Lohse, bekräftar att det skett en incident.

– Vi genomför själva en intern utredning. Med hänsyn både till närstående och polisens arbete kan jag inte lämna ytterligare kommentarer, säger hon.

Det är första gången under hennes tid i verksamheten som hon varit med om detta.

Ingen brottsutredning

Polisen inväntar obduktionsprotokollet men misstänker inget brott.

– Det är ett självmord och då blir det ingen brottsutredning. Det skulle vara om det visar sig att han blivit förgiftad, säger Christer Magnusson.

För tydlighetens skull bör tilläggas att det inte finns någonting som tyder på förgiftning, det är bara ett exempel på vad som skulle kunna göra att en brottsutredning dras igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.