Pengabrist i kvinnojour

Uppdaterad
Publicerad

Utsatta kvinnors behov av stöd har ökat stadigt de senaste åren. Och nu vill kvinnojouren i Karlstad få ett större grundbidrag för att klara verksamheten.

– Vi har många kvinnor som bor hos oss nu och vi väntar att det kommer många till oss efter julen när man inte har klarat den hemma, säger Marianne Dahlberg som är ordförande i Kvinno- och tjejjouren i Karlstad.

Hittills i år har kvinnojouren i Karlstad härbärgerat 23 kvinnor och 20 barn. Det är fler än vanligt och det har lett till en ansträngd ekonomisk situation.

– Det är mycket i och med att de bor så länge hoss oss i dag. Det är svårt att få lägenheter och jag tycker man har en större problematik i dag. Barnen behöver mycket stöd, säger Marianne Dahlberg.

Kvinnojouren går i år back med 300 000 kronor. Ett underskott som täcks av Karlstads kommun med kranskommuner. Men på sikt behövs det mer pengar för att klara hjälpbehovet.

– Det har vi jobbat med hela året eftersom vi haft ett underskott. Vi behöver ett större grundbidrag från kommunerna så vi kan fortsätta driva verksamheten som i dag. Det är en väl fungerande verksamhet och den behövs verkligen, säger Marianne Dahlberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer