Pengar rullar in till Mallbacken

Publicerad

Insamlingen till Mallbacken för att uppfylla kraven i allsvenskan pågår för fullt och har bllivit en succé enligt fotbollsklubben. Men summan är ändå bara en liten del av alla pengar som behövs.

Mallbackens IF Sunne har startat 500-klubben. Ett sätt att få in pengar till de kostsamma kraven som Svenska Fotbollförbundet ställer på föreningen nu när de klättrat upp i högsta eliten. Och många vill bidra till klubbens ekonomi.

Just nu byggs det på Strandvallen i Mallbacken. Svenska Fotbollförbundet har en rad krav på att arenan bland annat ska ha bättre omklädningsrum, ny belysning och läktare under tak. Men föreningen har inte finansieringen klar. Idén med 500-klubben har redan lockat många att stödja damfotbollen.

– Det ser riktigt bra ut. Just nu ligger vi på 112 000 kronor. Och det strömmar in hela tiden, så det är väldigt positivt, säger Monica Jonsson, kassör i Mallbackens IF.

Föreningens ordförande är också mycket nöjd:

– Det känns ju väldigt skönt. Det verkar som vi har ett väldigt stöd ute i landet, säger Sven Eriksson.

Klivet upp i damallsvenskan innebär att Mallbackens IF måste investera nio miljoner kronor i anläggningen hemma i Mallbacken. Föreningen söker nu stöd från olika håll, där pengar i 500-klubben bara blir en grundplåt.

-  Vi söker nu allt vi kan i olika fonder, föreningar. Vi får se hur det går. Vi har ju inlagt vid Svenska Fotbollförbundet också, men vi har inte hört nånting därifrån än.

– När väntar du besked därifrån?

– Jag skulle vilja ha besked så snabbt som möjligt, för de här byggnationerna vill vi har klart när serierna börjar. Och det var ju vår planering så att vi hade fått pengar så vi kunde komma igång i vinter, säger Sven Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer