Anna Kjellberg är personlig assistent åt Micke i Karlstad. Hon känner frustration över att det pratas så lite om personliga assistenter under coronapandemin. Hör mer om vad hon tycker i klippet. Foto: SVT

Personliga assistenter känner sig åsidosatta under coronapandemin

Publicerad

Anna Kjellberg arbetar som personlig assistent i Karlstad. Hon jobbar med en kund som tillhör en riskgrupp, men har små möjligheter att skydda honom från smitta förutom att sköta sin hygien.

Anna Kjellberg är personlig assistent åt Micke i Karlstad. Hon känner frustration över att det pratas så lite om personliga assistenter under coronapandemin.

– Jag skulle vilja att vi tas på allvar, som all annan vårdpersonal, säger hon.

Coronaviruset i Värmland

I klippet ovan berättar hon om varför många personliga assistenter känner sig åsidosatta när coronaviruset härjar i samhället.

En utmaning för arbetsgivaren

Arbetsgivaren Lans assistans kämpar med att få personalen att räcka till när många är hemma med förkylningssymtom. Eftersom kunderna kan ha svåra diagnoser måste de vara extra försiktiga.

Lans assistans vd Leila Shirazi berättar mer i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet