• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Foto: SVT

Persson (C): ”250 miljoner till Värmland är en viktig signal”

Publicerad

Socialdemokraterna vill ändra det nuvarande systemet för kostnadsutjämning mellan storstäder och glesbygd. Det sa statsminister Stefan Löfven vid sitt sommartal i Björneborg under söndagen. För Region Värmlands del skulle det innebära ett tillskott på 250 miljoner kronor. Förslaget får stöd från centerpartiet, ett av regeringens samarbetspartier.

– Jag tycker det är en positiv signal för det finns olikheter mellan regionernas förutsättningar, ålder och infrastruktur, så det här är välkommet för Värmland, säger Ola Persson (C), regionråd Region Värmland.

Persson menar att det är en viktig signal från regering.

– Vi tror att det kan bli mer, det är viktigt att vi politiker fortsätter jobbar för utjämningsfrågorna.

Ska ditt parti Centerpartiet ställa sig bakom det nya systemet?

– Jag tycker det är riktigt och bra att Centern gör det.

Räcker pengarna?

– Det är en bra början och framför allt en bra signal. Självklart skulle jag vilja ha mer för vi har behov av det, vi har högre kostnad för vår åldersstruktur och en dyrare infrastruktur, säger Ola Persson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer