Pia är säkerheten själv

Publicerad

Innovativ, kreativ och kunnig. Så lät motvieringen när årets säkerhetskonsult utsågs igår och vinnaren finns i Grums.

Pia Karlsson från Grums är årets säkerhetskonsult. Igår vann hon på Security Awards 2014.

– Jag tror att det betyder en hel del. Nu märks jag ju mer och blir ett namn. Jag är ju en egenföretagare och blir ju lite David mot Goliat, det får man ju erkänna, säger Pia Karlsson.

Årets Säkerhetskonsult tilldelas den person eller det konsultföretag i säkerhetsbranschen som har varit innovativ och har kunnat visa på spännande resultat eller exceptionellt nöjda kunder under året.

För butiksinnehavaren Anne Lagerström var tipsen från Pia Karlsson värdefulla.

– Ganska mycket är ju självklart, men man tänker inte på det, det är bra att få en reminder, säger Anne Lagerström.

Pia Karlsson jobbar med företag och butiker – allt för att göra verksamheten tryggare och säkrare. Hon åker även runt i landet och föreläser om säkerhetsarbetete. Men hon tyckte att hon sakande en liten del i sin kompetens. Så nu har hon inlett ett speciellt samarbete.

– Jag har aldrig blivit rånad och jag har definitivt aldrig rånat någon, så nu samarbetar jag med två föredetta rånare som har utfört både värdetransportrån och andra typer av rån och där kan jag då se till att skaffa mig de kunskaperna som behövs, säger årets säkerhetskonsult Pia Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer