Foto: TT

Pimpel-SM flyttas från Arvika till Letten i Torsby

Publicerad

Under lördagen inleds SM-Pimpel 2020. Den uteblivna isen i Arvika gör att arrangemanget flyttar 17 mil från Kyrkviken och Glafsfjordens isar till Letten i Torsby kommun.

– Töväder, regn, storm och ständiga plusgrader har ställt oss arrangörer av Pimpel-SM 2020 på svåra prov, med sömnlösa nätter och många orolig telefonsamtal från oroliga SM-deltagare. Men nu kör vi, skriver Robert Sjöberg ordförande Jössefiskarna Arvika i ett pressmeddelande. 

I år har Pimpel-SM lockat 618 personer till den individuella tävlingen och 222 tremannalag vid söndagens lag-tävling. Sist SM-pimpel arrangerades i Värmland var 2013 i Grums. 

– Fisket på Letten har oftast varit mycket bra, speciellt på den sena vårisen. Vid ett antal tillfällen har segervikter på 10-15 kg abborre registrerat, säger han. 

Prisutdelningen kommer att ske på idrottsgården i Bograngen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.