Komikern Kjell-Åke i Myras sätter med regissören Tomas von Brömssens hjälp upp föreställningen ”Make Metbäcken great again”. Foto: SVT

Plats på scen igen för Kjell-Åke i Myra

Publicerad

Den fösta november är det premiär på komikern Kjell-Åke i Myras nya show efter succéföreställningen Härifrån te Metbäcken.
Denna gång heter regissören Tomas von Brömssen, och idag var han för första gången på plats i självaste Metbäcken.

Det går inte att ta miste på att de gillar läget – och varandra. Komikern Kjell-Åke ”i Myra” Axelsson och skådespelaren och regissören Tomas von Brömssen kommer rullande mellan trädstammarna på en klassisk ”Grålle” med timmersläp.

Det är inspelning av de filmepisoder som ska visas på storbildsskärm under föreställningen ”Make Metbäcken great again”, som har premiär i Torsby den första november.

”Putta och flytta lite”

Och det är stora ord och mycket värme när de båda talar om varandra.

– Kjell-Åke är en sån som inte ska ha regi egentligen. Han har alltihop med sig själv. Det man kan göra är bara att putta eller flytta om lite, allt det andra gör han själv, säger Tomas von Brömssen och tittar på en något generad Kjell-Åke i Myra som kontrar:

– När Tomas ringde till mig och sa att han skulle regissera höll jag på att köra av vägen så glad blev jag. Han är en av de här komikerna som man alltid sett upp till, som kan konsten att knyta upp en publik.

Storpublik senast

Föreställningen har som vanligt den lilla orten Metbäcken några kilometer norr om Östmark som centrum, och handlar om livet och villkoren på landsygden.

– Det handlar om att vi finns även vi på landsbygda. Det är inte bara det stora städerna, vi verkar här och tar till vara det som finns.

Senast Kjell-Åke i Myra showade om Metbäcken sågs föreställningen av sammanlagt 25 000 personer.

Brömssen: ”En annan värld”

Premiär på den nya showen blir det i Torsby den första november. Därefter väntar en Värmlandsturné, och efter det kanske någon av de större städerna.

Men just idag är det Metbäcken som är centrum. För Tomas von Brömssen är det första besöket i den värmländska metropolen, och han är lite rörd när han berättar om känslan.

– Det är lite starkt faktiskt. Man är så långt ut på landet att man är bortom ”på landet” på nåt sätt. Man är ute i en annan värld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer