Marcus Nilsson uppges vara klar för en flytt till Ryssland. Foto: TT

Poängkungen uppges lämna Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads succéspelare Marcus ”Lilliz” Nilsson skrev ett nytt tvåårskontrakt i januari.

Men nu uppger Sportbladet att stjärnan är förlorad till KHL nästa säsong.

Marcus Nilsson, 28, har fått ett massivt genombrott under säsongen, han toppar SHL:s poängliga med 43 (8+35) poäng på 40 matcher och gjorde nyligen succédebut i Tre Kronor.

I januari förlängde han sitt kontrakt med Färjestad – men redan då förvarnade klubbens general manager om att risken fanns att Nilsson skulle flytta på sig ändå i sommar.

– Så är det. Det är något jag tror vi kommer att få vänja oss vid när man pratar kontrakt med spelare som attraherar klubbar utomlands. Som jag sagt tidigare så står vi oss slätt ekonomiskt om det kommer ett bra erbjudande från en rysk eller schweizisk klubb. Så en utlandsklausul finns det även här, sa Jakobsson till klubbens hemsida.

Nu uppger alltså Sportbladet att det är klart att Marcus Nilsson lämnar för spel i ryska ligan KHL efter säsongen. Tidningen skriver även att övergången inte kommer att presenteras förrän transferfönstret öppnar i Ryssland den 1 maj.

– Såklart att det finns ett intresse, det är väl ett bevis på att man gjort något bra. Om jag skulle vilja spela utomlands så kan jag göra det, jag har lite alternativ, det finns i så fall, säger Nilsson till VF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.