Sen Pokémanspelarna börjat besöka Sandgrundsudden i Karlstad har gräset försvunnit och kommunen vill flytta Pokémonstoppet. Foto: SVT

Pokémonjakt förstör Sandgrunds gräs

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit för populärt att hänga i parken vid Värmlands museum. För att rädda gräset vill kommunen flytta Pokémonstoppet.

Sedan några veckor tillbaka är gräsmattan i parken vid Värmlands museum borta. På platsen finns Pokémonstopp i mobiltelefonspelet Pokémon Go och ju fler personer som gått dit desto mer har gräset förstörts.

– Gräset har blivit nedslitet, det blir så när så många går på den, säger trädgårdsmästare Eva Blixt.

– Vi är inte negativt inställda till att det kommer folk. Vi vill ha besökare i parken men felet är att stoppet ligger där.

Så ni vill inte avråda folk från att gå där?

– Absolut inte!

Vad kan ni göra då?

– Vi vet inte om det går att flytta ett stopp.

Väntar till våren

Kommunen kommer inte försöka så nytt gräs nu, det blir tidigast till våren i så fall.

– Det är väldigt svårt att få en etablering när så många går där hela tiden. Men vi har sagt att vi vidtar inga åtgärder nu utan det blir till våren i så fall, säger Blixt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.