Pokerspelare med flyt

Uppdaterad
Publicerad

I Kristinehamn blandas i helgen snabba båtar och poker i en annorlunda tävling.

I morgon lördag startar Poker Run 2015 i Kristinehamn – för sjunde året i rad. Reglerna är enkla, deltagarna måste ha en Powerboat, det vill säga, den ska vara minst 20 fot lång och klara en marschfart på 35-40 knop.

– Gillar man fart så är det här det optimala, helt klart. Det är roligare än att åka bil, säger arrangören Jimmy Åhlvik.

Bör ha pokerintresse

Det är också bra att gilla poker. Deltagarna kör runt till fem olika stationer mellan Kristinehamn och Karlstad och på varje station får de ett slumpvis valt spelkort. Den som har bäst hand när de kommer tillbaka till Kristinehamn får spela final.

– Vinner man får man äran, och en väldigt stor pokal. Det här gör vi bara för att det är kul och ingenting annat, säger Jimmy Åhlvik.

Vad ser du mest fram emot under helgen?

– Det är att umgås med alla roliga människor som kommer hit. Det kommer 100-125 personer, alla har samma intresse, att åka båt och ha kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.