Påverkad kvinna prejade polisbil vid biljakt på 61:an

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil prejades i samband med en biljakt efter en drogpåverkad kvinna på onsdagskvällen. Krocken inträffade i höjd med Karlstads flygplats när två polispatruller försökte få kvinnan att stanna.

Polisen fick tips om ett misstänkt rattfylleri på Bergvik i Karlstad och strax innan 19-tiden får de syn på kvinnan när hon sätter sig i en bil. Patrullen ska då ha försökt stoppa henne från att köra, men istället gasade hon iväg och körde i hög hastighet mot Kil, säger polisens presstalesman Mats Öhman.

Patrullen tog upp jakten och fick sedan hjälp av ytterligare en polisbil.

– Planen var att boxa flyktbilen, alltså att en bil kör om och bromsar ner, men då prejade hon den omkörande polisbilen och sen tog det stopp då hon körde av vägen och in i ett träd, berättar Per Öhman.

Misstänks för flera brott

Kvinnan är nu misstänkt för grovt drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik och ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma. Med sig i bilen hade hon en manlig passagerare som omhändertogs för fylleri. Dessutom stoppades kvinnan så sent för några dagar sedan misstänkt för drograttfylleri.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisbilen ska ha blivit så kvaddad att den är obrukbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.